onsdag 12 september 2012

Lax med pumpa- och solrosfrön

I butikens receptsamling hittades nyligen den här laxen. Perfekt vardagsmat, alltså god och snabb! Men nästa gång skippar vi potatissalladen och serverar "firren" med quinoa, matvete eller bulgur istället. Och kanske någon yoghurtsås till...



600 g laxfilé
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
2 dl riven lagrad ost
0,5 dl creme fraiche (kan uteslutas)
1 knippe persilja
salt och pepper

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxen i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Blanda frön, ost, (creme fraiche) och persilja. Fördela över fisken.
Stek fisken i ugnen ca 15 minuter.
Servera med ljummen potatissallad.

Ljummen potatissallad

Koka ca 700 g potatis och låt svalna.
Skär den i bitar och blanda med 1,5 dl creme fraiche, en halv finhackad rödlök och en påse babyspenat. Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar