söndag 9 september 2012

Lammfärsbiffar med tzatziki och tomatcouscous

För inte alls länge sedan tyckte jag verkligen inte om lammkött. Inte alls. Inte i någon form. Nu tycker jag lammkött är fantastiskt: entrecôte, innerfilé och lammfärs. En favvis är lammfärsbiffar - det går att variera i evighet! Fast det klart, kokt lammkött tycker jag fortfarande smakar lite för mycket kofta.....

/Moster

Ps. Är det grilltider behöver träspetten ligga i vatten någon timme, är det inte det trär jag biffarna på spetten när de är klara. Onödigt, kanske, men håll med om att det ser - och känns - lite festligare. Och fler varianter på lamm- och köttfärsbiffar hittar du här:



Till fyra personer

ca 700 g lammfärs
2 msk spiskummin
2 msk koriander
1,5 msk kanel
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk tomatpuré
1 ägg (kan uteslutas).

Blanda alltsammans. Låt vila en stund. Trä upp på spett och grilla.

Koka couscous enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna lite grann. Blanda sedan med:

4 tomater, tärnade
1 knippe persilja, finklippt
finrivet skal av 1/2 citron
olivolja
Salt och peppar

Tzatziki
1 gurka
salt
3-4 dl turkisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor

Skär gurkan i små tunna stavar. Häll på rätt mycket salt och låt stå så att den mesta vätskan dras ut. Häll av vätskan och blanda med yoghurt och pressad vitlök. Ringla eventuellt över lite olivolja vid servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar