söndag 23 september 2012

Amerikanska pannkakor

Mindre, tjockare - och lite torrare pannkakor. Nästan lite våffelkänsla. Och nyttigare med dinkelsikt istället för vanligt vitt mjöl. Perfekta till frukost eller mellanmål. Vi serverar med hallon- och persikosylt, färsk mango/skivad persika och vispad grädde.

Ps. Det händer att vi ersätter filmjölken med vaniljyoghurt. Då skippar vi sockret.
Vill du ha mer klassiska "kakor" och våfflor hittar du det här:





3 dl dinkelsikt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk socker
3,5 dl filmjölk
2 msk smält smör + smör till stekning
1 ägg

Blanda alla torra ingredienser. Vispa sedan i fil, smör och sist ägget. Stek på båda sidor (det går undan). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar