onsdag 4 mars 2015

Ugnsstekt kyckling med persilja, citron och vitlök

Lite Gremolata-känsla är det över den här pippin. Vill man slippa omaket med att smälta smör och blanda med olivolja funkar Arlas "smör- och olivblandning". Vi åt den med potatismos med (massor av) parmesan och smörstekt bladspenat.



1 kyckling
1 citron
½ knippe persilja
3-4 vitlöksklyftor
Smör
olivolja
Salt och peppar
 
sätt ugnen på 250 grader. Skölj citronen och riv skalet. Ställ det åt sidan. Dela citronen i fyra delar. Hacka persiljan och vitlöksklyftorna grovt. Stoppa in citronbitarna, persiljan och vitlöken i kycklingen. Bind ihop benen. Smält smör i en kastrull och blanda med olivolja. Pensla fågeln med blandningen. Krydda med det rivna citronskalet, salt och peppar.
Sätt in kycklingen i ugnen i 15 minuter så att den får fin färg. Sänk värmen till 180 grader och låt fågeln steka vidare i 25-30 minuter. Ta ut den och låt den vila i minst 20 minuter.
Sätt ugnen på högsta värme. Ställ in kycklingen igen i ca 5-7 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar