söndag 29 mars 2015

Frikadeller med salvia, ricotta och parmesan - igen!

Läste någon gång en artikel där den intervjuade matlagaren sa att det finns för många recept, för många saker att upptäcka för att laga samma rätt två gånger. Kan till viss del hålla med, men vissa saker förtjänar ändå att lagas fler än en gång....  Så är det definitivt med de här små frikadellerna med ricotta, salvia och parmesan som vi lagade första gången för två år sedan och nu är en riktig favvisrätt för både Liten och Stor. Inte minst för att det är fantastiskt med dill i såsen!


 
till 4 personer
600 g blandfärs
1/2 brk ricotta
½ dl vispgrädde
½ dl vatten
1 ägg
1/2 riven lök
1/2 kruka salvia
1 dl ströbröd
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
olja till stekning
riven parmesan

Tomatsås
1 brk körsbärstomater
1/2 gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 kruka dill
2 msk smör
salt och peppar
en nypa socker

Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök och fräs löken i smör. Tillsätt tomater, lagerblad, salt, peppar och socker. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter. Avsluta med att tillsätta finhackad dill och en klick smör.
Blanda ägg, grädde och ricottaost i en bunke med finhackad salvia, pressad vitlök och riven lök. Krydda med salt och peppar. Blanda i färs och ströbröd och rör till en fin smet. Rulla små frikadeller och stek på medelvärme.
Häll tomatsåsen över frikadellerna och servera med nykokt pasta och hyvlad parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar