fredag 20 mars 2015

Rostad paprikasoppa i picknickkorgen

 En tur i skogen med matsäck är något vi tyvärr gör alltför sällan. Men varje gång vi gör det njuter vi i fylla drag och undrar varför vi inte gör det fler gånger....  Den här gången hade vi rostad paprikasoppa, varm choklad (med vispgrädde och marshmallows!!) och äppelkaka i ryggsäcken.

Ps. Vill du smular du ned lite fetaost i soppan vid servering.


 
Rostad Paprikasoppa
 
5 röda och gula paprikor
olja
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk olivolja
3 tomater
8 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med snittytan ned på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg. Dra av skalet.
Skala och hacka vitlök och rödlök. Fräs löken mjuk i olivolja i en kastrull.
Grovhacka tomaterna och de skalade paprikorna. Låt fräsa med löken i ca 5 minuter.
Häll på buljongen. Låt sjuda i ca 10 minuter.
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar