tisdag 17 september 2013

Tomat- och baconpasta

av Moster

Häromsistens gick jag på skattjakt i fina svägerskans växthus som dignade av tomater. Några av dem användes till den här Coop-inspirerade pastan som blivit en riktig vardagsfavorit i vårt hem. 

Ps. Har du inte tillgång till färska tomater, funkar det lika bra med krossade tomater på burk.

 
till 4 personer
 
500 g pasta
2 pkt bacon
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 förpackning krossade tomater (500 g)
1 tsk oregano
1½ dl grädde
Salt och peppar
riven parmesan
 
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla baconet och stek det knaprigt i en rymlig stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper, men torka inte ur pannan. Stek lök och vitlök några minuter utan att det tar färg. Tillsätt bacon, tomater, grädde, oregano, salt och peppar. Koka upp och låt puttra ca 5 minuter.
Vänd ner den nykokta pastan och toppa med riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar