onsdag 21 augusti 2013

Revbensspjäll - sommarens hit

Grillade revbensspjäll har utan tvekan varit en av sommarens favoriträtter - och en rätt som jag tdigare "varit lite skraj" för att testa. Det har verkat så svårt... Men inspirerad av grannarna A&J på andra sidan dungen provade jag en variant som förkokades och penslades med rabarberglaze. Vi serverade med färskpotatis och sallad - vid första försöket en vanlig grönsallad, vid det andra en sallad på ruccola, tomater och balsamvinäger. Mums!




Koka ca 3 kg revben (kamben, korta) till 4 personer i ca 3 liter vatten, 1 gul lök (skivad), 4 vitlöksklyftor (skivade), 1 dl kinesisk soja, 1 msk salt, 8 lagerblad och 20 vitpepparkorn. Låt sjuda under lock i ca 1 timme och låt benen svalna i lagen.

Glaze:
300 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk färsk riven ingefära
1 msk olja
1 dl vatten
1 tsk salt
svartpeppar

Ansa och skiva rabarbern. Riv ingefäran. Smält sockret i en kastrull och tillsätt rabarbern så fort sockret smält. Rör i övriga ingredienser och låt alltsammans koka ihop i ca 10 minuter.

Ta upp revbenen ur lagen och låt dem rinna av. Bred glazen på benen och grilla dem tills de fått färg alt. griljera dem mitt i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter.


 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar