onsdag 28 augusti 2013

Kyckling med basilika, citron och vitlök

Även om vädret kanske fortfarande gör det möjligt att hålla kvar sommarkänslan vid grillen, kanske du tröttnat på grillat efter sommarens många fina kvällar. Här är en kycklingrätt som smakar sommar utan grill. Fast det klart, har du inte tröttnat kan du alltid slänga klubborna på grillen.





4-6 kycklingklubbor eller kycklingbröst med skinn, ca 1,5 kg
1 citron
1-2 krukor basilika
2-3 vitlöksklyftor
olivolja
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
3-4 medelstora fänkål

servera med sallad på bladspenat, minmozzarella och cocktailtomater

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta citronen och riv skalet och blanda med hackad basilika, hackad vitlök och en rejäl skvätt olivolja så att det blir en röra. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form med olivolja. Skiva fänkålen tunt och lägg den i formen.
Lyft på kycklingens skinn och peta in så mycket av röran som du kan. Gnugga resten runt kycklingdelarna. Lägg kycklingen på fänkålsbädden. Baka i ugnen ca 20-30 minuter.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar