Men nyligen hamnade vi faktiskt på räkfrossa. På en oerhört fräsch variant och hyfsat uppdaterad variant: Goda ostpajer, åtta-tio sorters aioli, mörkt bröd och bröd på surdeg,goda ostar och servispersonal som hela tiden höll våra skalfat i hanterbart skick. Mycket gott alltihopa.
Enda kritiken möjligen att det i princip bara var olika sorters aioli: för de icke-vitlöksälskande fanns föga att hämta utöver en dillmajonnäs - å så den obligatoriska rhode Islandsåsen då...
Ps. Nedan hittar Ni vår variant av dillmajonnäs, god till så väl räkor som fisk.
2 äggulor
3 tsk vinäger
2 tsk fransk senap
ca 3 dl matolja
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 kruka dill
Blanda alla ingredienser utom oljan (bäst om allt har rumstemperatur). Hacka dillen.
Tillsätt oljan, först droppvis under kraftig vispning. Vispa till lagom konsistens och smaka av med salt och cayennepeppar. Rör ned den hackade dillen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar