måndag 5 augusti 2013

Potatissallad med honungsvinägrette och parmesanost

Till en spontan grillmiddag nyligen testades en ny variant på potatissallad.




½ kg färskpotatis
1 knippe gräslök
½ ask cocktailtomater
½ påse blandad sallad, t.ex. babyspenat eller mache
ca 150 g ost, t.ex. Västerbotten, vällagrad präst eller parmesan
en näve sockerärtor
Några cocktailkaprisar

Dressing: 1 dl olivolja, 2 msk rödvinsvinäger, 1 msk honung, salt och peppar.

Skrubba och koka potatis. Låt svalna.  Dela potatisen om den är stor och lägg i en skål. Hacka gräslök, dela tomaterna, strimla sockerärtorna och blanda med potatis och sallad. Skär osten i bitar och strö över. Rör ihop vinägretten och ringla över salladen. Dekorera med kapris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar