måndag 29 augusti 2011

Ugnsstekt pestolax

I somras bjöd fina familjen K på god lax till middag. Inspirerade av dem åt vi sedan vår lax på liknande vis. Enkelt och supersmarrigt!

/Moster

Ps. Vi valde röd pesto för alla nötallergikers skull (och skippade de rostade nötterna på just deras bitar), men vanlig grön fungerar lika bra. Beroende på vilken sort Du använder, dvs. hur "lös" peston är, kan Du behöva justera mängden créme fraiche. Och vill Du ha sås till Din fisk kan Du smaksätta lite yoghurt med citron- eller limesaft.



Pestolax /6 personer:
ca 900 gram lax
ca 5-6 msk pesto
ca 1 dl creme fraiche
lite rostade pinjenötter

Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsform. Salta lätt. Blanda ihop pesto och creme fraiche och bred blandningen över fisken. Stek den i ugnen i 180 grader ca 15-25 minuter, beroende på hur rosa eller genomstekt Du vill ha den. Rosta pinjenötterna i en torr panna och strö över fisken. Servera med kokt färskpotatis och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar