tisdag 23 augusti 2011

Blomkål- och broccolisoppa

Det bästa med hösten är att soppan. Tillsammans med nybakat bröd är soppa den största "mysfaktorn" jag vet - näst efter kanelbullebak!

/Moster


till ca 4 personer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 medelstort blomkålshuvud
1 broccolistånd
ca 1 liter vatten
2 buljongtärningar
2 dl grädde

Skiva lök och vitlök tunt och fräs mjuk i smör eller olja. Slå på vatten, smula i buljongtärningarna och låt koka upp. Skär blomkålen och broccolin i buketter/bitar och lägg i buljongen. Låt koka tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender, tillsätt grädden. Låt koka upp och servera genast.

Ps. Extra gott blir det att droppa lite tryffelolja i soppan vid serveringen. Ser fint ut gör det oxå. Gott är också att servera soppan med knaperstekta bacontärningar. Eller varför inte smulad ädelost?

1 kommentar:

  1. Med lite extra krddning i form av en halv citron, lite lousiana hot sauce och kanske ett eller två kryddmått paprika och salt så klart, så blev det riktigt gott.

    Kanske kräver jag ovanligt mycket kryddor...

    SvaraRadera