onsdag 10 augusti 2011

Grillad lax med ärtig couscous

(av Moster)

Även om dillkokt färskpotatis är oslagbart till lax i alla dess former, vill vi ibland variera oss. Då blir det ärtig couscous, så väl till den grillade som den kallrökta fisken. Det "fina i kråksången" är att frysta ärtor tinar på ett litet kick. Du behöver alltså inte koka dem innan. Servera med en klick yoghurt, några citronklyftor och garnera med ett par dillvippor. Snabbt, grönt och enkelt. Vad mer kan man begära av semestermaten?

Ps. Ibland blandar jag även i ett par salladsblad i couscousen (gärna spenat). Gör det precis innan serveringen, annars tappar de både färg och krispighet. Förresten, det gäller dillen oxå.




till 4 portioner

4 dl vatten
3 dl couscous
1 buljongtärning
250 g frysta gröna ärtor
4 salladslökar
2 msk olivolja
en knippe dill (ca 1/2 kruka)
salt och nymalen vitpeppar

Mät upp couscous i en skål. Koka upp vatten och buljongtärningen. Slå det över couscousen, täck skålen med plastfolie och låt svälla ca 5 minuter. Blanda couscousen med ärtorna, finstrimlad salladslök och olivoljan. Krydda med finklippt dill, salt och peppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar