tisdag 1 september 2015

Ceasarsallad som på Ulriksdal

Ni som följt oss ett tag vet att Liten är "vääääldigt förtjust" i Ceasarsallad. För oss är en klassisk Ceasar gjort på romansallad, tomater, rödlök, brödkrutonger, kapris och parmesan. Vi bjuder ofta någon form av kyckling till - en färdiggrillad klubba från butiken eller en stekt filé. Ibland har vi även knaperstekt bacon till. Och från Ulriksdal kommer vårt absoluta favoritrecept på Ceasardressing. Väldigt enkelt och väldigt gott!

Ps. i receptet nedan ingår ½ dl kapris i dressingen. Vi är inte superförtjusta i kaprisen, men som smaksättare i salladen är det så klart ett måste. Så vi tar lite mindre än den utsatta mängden och blandar kaprisen i salladen istället för i dressingen.

Ps. Recept på en varm pastavariant på Ceasar hittar Ni här.

 1 dl majonnäs
½ dl kapris
½ dl filmjölk
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
1 msk riven parmesan
½ tsk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar
 
Blanda ingredienserna och blanda dressingen med salladen.
 


 
Ps. Minns fortfarande en Ceasarvariant som serverades på ett (numera nedlagt) café vid Mariatorget för ett antal år sedan: färska räkor och färsk, kall skivad potatis var en riktigt höjdare!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar