Fler recept med kombon citron- och blåbär hittar Ni här: 
3½ dl vetemjöl
1,25 dl strösocker
½ tsk bakpulver
en nypa salt
125 g kallt smör i tärningar
1 äggula
1 tsk färskpressad citronsaft
250 g färska eller frysta blåbär
½ dl strösocker
2 tsk potatismjöl
2 tsk finrivet citronskal
1 msk citronsaft
½ msk råsocker eller strösocker
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnsfast form, ca 20x20 cm med bakplåtspapper. 
Blanda mjöl, socker och bakpulver och salt i en skål. 
Tillsätt smör, äggula och citronsaft och nyp ihop till en smulig deg. 
Tryck ut 2/3 av degen i botten av den ugnsfasta formen. 
Blanda blåbär, socker, citronskal och citronsaft i en skål. Häll blandningen i formen. 
Strö resten av degsmulorna över blåbärsblandningen. Strö sockret över. 
Grädda kakan i 30-35 minuter. Låt svalna helt och förvara i kylen.
Skär i mindre bitar och vid servering. Servera dem kalla som knapriga munsbitar. 
Jag tänket att kollegorna skulle älska den här kakan! Också! På en tisdag. Förmiddag. 😜
SvaraRadera=)
Radera