fredag 28 augusti 2015

Koreansk mat - nästa stora...?

Vi roar oss ibland med att fundera över vad nästa stora mattrend kommer att bli. Vilket lands mat kommer att prägla vårt ätande de kommande åren? Mest roar tanken på vilken den nya stora snabbmats-/hämtmatstrenden kommer att blir. Först kom pizzan. Sen bliv kvarterspizzeriorna sushihak. Och jag hade nog trott på taco's och texmex när alla Thaikioskerna ploppade upp. Men kanske var vi mätta på tacos efter allt fredagsmys....?

Nu tror vi på koreanskt. Eller, ja.... vi har trott på koreanskt ganska länge nu.


 
Men när flera kinesiska restauranger och sushihak nu börjar ha en del koreanska rätter på menyn, Jens Linder talar koreansk mat i P1:s Meny (maj), DN skriver om Linders nya bok (den 30 maj), Jennie Walldén som vann  "Sveriges mästerkock" 2013 kommit med en ny bok och vår Icabutik säljer restaurang Arirangs fantastiska produkter känns det... nära nu.


 
 
Men tills dess att kimchii blir lika vanligt som pizzasallad och det grillas bulgogi på alla sommarställen, njuter jag av att kunna beställa en bibimbap och en iskall Hite på krogen hemma på min gata i stan.
 
 
 
Läs mer om koreansk mat här:
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar