söndag 2 augusti 2015

Mat för semesterfirare

För mig är semester på landet lika med möjlighet att få göra det jag tycker mest om: prova nya recept, planera måltider och laga massor av mat och få bjuda en massa vänner på middag. Men det är också att ta dagen som den kommer och ibland INTE laga mat. Att ha fina vänner som kommer över med ett glas vin innan middagen, som bjuder in till spontanmiddag eller som två hus bort messar att det nu finns pannkakor så det räcker till dottern och mig - det är också semesterlycka. För att inte tala om värme och omtanke.



En klassiker när vi själva behöver ha en snabb och enkel middagsrätt är en kycklingrätt vi lagat på landet så många gånger att den nästan blivit "ölandskycklingen" i vår familj. Och nej, det går inte med annan ost. Och ja, den är mycket godare än den låter. Och den räcker till fler än man tror.



Lägg köttet från en grillad kyckling (inklusive skinnet) i en ugnsfast form. Hyvla cheddarost och lägg skivorna över kycklingköttet så det täcks. Pudra över paprikapulver och häll 3 dl grädde i formen. Gratinera i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter tills osten smält och kycklingen blivit varm. Servera med färsk potatis eller pressad potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar