fredag 24 juli 2015

Strandparty med S'mores och Lisa Lemkes guacamolerullar

En kväll varje sommar försöker gänget från min barndoms alla somrar sammanstråla för att grilla tillsammans och så ofta vi kan håller vi till på stranden där allt började (se ett inlägg om tidigare kvällar här). Samma vänner, samma strand som varje sommar de senaste plus fyrtio åren - en tradition som gör mig lika lycklig varje gång. Och varje sommar blir vi ytterligare några fler: i år var vi 18 vuxna och nästan lika många barn. Den här gången var det mot alla odds: efter dagar och veckor av regn blev just den här kvällen - som bokades flera veckor i förväg -  en av sommarens finaste. Fina vänner, god mat och dryck, nostalgisk musik på bilstereon och fyrverkerier. Magiskt!




Förutom ölandskorv (mejram) från Rosas handel som serverades med färskoströra (se recept här), lade vi en variant på Lisa Lemkes "guacamolerullar" på grillen: hackade tomater, mozzarella, rödlök, avokado, lite limesaft och färsk koriander (salt och peppar) rullades in i tortillabröd (fäst med tandpetare) och grillades i kanten på grillen (indirekt värme) tills rullarna fick lite färg och osten smält.


 
Och till efterrätt blev det givetvis en variant på S'mores: Grillade marshmallows och hackad Toblerone (ungen har ju haft turen att vinna inte mindre än FEM stjärnvinster, varav Toblerone var ett par av de kilon choklad hon kånkade hem,  vid två Lisebergsbesök) mellan mariekex.
 



 
 
Fler varianter på S'mores och grillade marshmallows hittar Du här:
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar