fredag 10 juli 2015

Choklad- och havrekakor - med eller utan grillade marshmallows

En av förra sommarens favoriter i repris!
 


1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g rumsvärmt smör
5½ dl strösocker
3,25 dl havregryn
1 msk ljus sirap
1 dl russin eller tranbär
1½ dl vatten
2 dl hackad mörk choklad
2 dl blandade nötter, hackade

Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker och havregryn så att konsistens blir den samma som brödsmulor. Tillsätt sirap russin och vatten och blanda till en deg. Rör i hackad choklad och hackade nötter. Rulla degen försiktigt till en lång rulle och lägg den i kylen i ca 30 minuter så den blir hård. Skär den sedan i centimeterchoka skivor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt, grädda i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar