Nu börjar blodapelsinsäsongen. Så passa på att njut! Men skulle du mot förmodan inte hitta några funkar det bra med vanliga blonda - eller en blandning av blonda apelsiner och blodgrape.
Blodapelsinmarmelad, ca 1 liter
7 blodapelsiner
4 dl vatten
1 kg syltsocker
2 msk ljus rom
½ vaniljsstång
Tvätt apelsinerna. Dela dem i halvor och pressa ur saften. Hacka skal och fruktkött i en matberedare. 
Blanda saft och frukt med vatten i en rymlig gryta. Låt koka under lock i ca 10 minuter. 
Rör ned syltsocker och koka ytterligare 5 minuter. 
Ta grytan från värmen och skumma noga. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. 
Rör i rom och tillsätt fröna från vaniljstången. 
Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar och förslut. 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar