onsdag 11 juli 2012

Midsommarhelgens röror: Romröra och Kaviarröra

På vårt midsommarbord finns alltid en eller ett par röror av olika slag, både till sillunchen och midsommarmiddagen. De här två serveras så gott som alltid till lunchen. Men vem har sagt att de bara kan serveras på midsommar?



Rom- och oströra

400 g philadelphiaost
1 liten rödlök
1/2 lime
100 g ishavsrom
salt och peppar

Blanda ost med finhackad lök och limesaft (ett tips: ta fram osten en stund innan tillagning, så blir den lättare att hantera). Smaka av med salt och peppar. Vänd sist i ishavsrommen och blanda försiktigt så att inte kornen krossas. Servera med knäckebröd eller salta kex. 


Kaviargrädde

2 dl vispgrädde
4-5 msk gräslök
4-5 msk orökt kaviar på tub

Vispa grädden ganska hårt, tillsätt klippt gräslök och kaviar efter smak. Servera som "dipp" med hårt bröd. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar