söndag 3 juni 2012

Matintresset sprids vidare....

Min dotters matintresse har som sagt alltid varit stort: redan som 8-månaders bebis vägrade hon äta om hon inte fick nyriven parmesan på spaghettin och märkte genast om det saknades tryffelolja på blomkålsmoussen (det tackar vi Johanna Westman och hennes "mosböcker" för!).

Och matintresset växer för varje dag som går. . Från att förra året deklarerat att hon ska bli "en sån som hittar på böcker" när hon blir stor, har hon sedan ett par månader tillbaka bestämt sig för att öppna kafé med en kompis och servera "blåbärs- och jordgubbstårtor, te och latte". Och det dyker ständigt upp nya idéer och förslag här hemma. Tyvärr (?) kan jag inte ta åt mig hela äran då fantastiska människorna bakom och på Bolibompa också gör sitt till. Förutom "äggråttorna" häromsistens har till exempel "apans chokladbananer" serverats som efterrätt här hemma.

/Moster


Räkna en banan per person och ca 100 g choklad till fem bananer (här användes det mörk choklad 70%, men det blir mer "barnvänligt" med mjölkchoklad).
Skär ett snitt i banan och stoppa ner bitar av choklad. Linda in bananen i ugnsfolie och "baka" i 175 grader i ca 10 minuter. Vi serverade med vaniljglass, men det går så klart att hoppa över. Och vill man strör man lite kokosflingor över chokladen vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar