torsdag 21 juni 2012

Grannarnas pestosill

Midsommar är helt klart sillens högtid. Och jag älskar sill! Inför årets firande gjordes det inte mindre än fem olika sorter, vid sidan av den - för mig - obligatoriska matjesillen, alltså. En höjdare var grannarnas pestosill som med stor sannolikhet kommer att avnjutas på flera av sommarens silluncher.

/Moster

Ps. Sillen går att äta bums, men kan också göras någon dag i förväg.




1 brk 5-minuterssill
1 kruka färsk basilika
2-3 vitlöksklyftor
ca 1 dl färskriven parmesanost
ca 1 dl olivolja
1 påse pinjenötter (ca 50 g)
salt och peppar

Skölj av sillen i kallt vatten och skär den i bitar. Rosta pinjenötterna i en torr panna.
Mixa basilika, vitlök och ost med hälften av nötterna och lite av oljan. Tillsätt mer olja efter hand.
Blanda ned resten av nötterna.
Blanda peston med sillen och garnera eventuellt med basilika och några nötter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar