lördag 23 juni 2012

Bubbel med fläder och jordgubbar

I vår familj har det blivit tradition att grilla på stranden på midsommardagens kvällning. Vi packar mat, filtar, badkläder och dricka och beger oss till en av de vackraste platserna på jorden. Där höjer vi våra glas för sommaren och njuter av god mat och trevligt sällskap.
Och inte 17 låter vi oss skrämmas av några regndroppar!


I år skålades det också för ett födelsedagsbarn. I glasen hälldes en skvätt flädersaft och Prosecco som fick sällskap av en eller ett par jordgubbar. Och medan grillen blev varm åt vi Brietårta på gott knäckebröd och "Latmajas bruschettas" till fördrinken. 


Därefter stod det var och en fritt att lägga vad de ville på grillen. De flesta gjorde som traditionen bjuder, det vill säga grillade korvar från Rosa's handel som avnjöts med ett par flaskor ale. Andra ville själva fånga sin middag och ytterligare någon fick nöja sig med vad som fanns..!


Till efterrätt blev det - självklart - grillade "smaschmallows" med jordgubbar och chokladsås. Däremot glömdes både kaffet och bullarna hemma. Men tro't eller ej, alla lämnade stranden mätta och belåtna ändå. En fin kväll som blev en perfekt avslutning på ett härligt midsommarfirande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar