söndag 18 december 2016

Nubberöra och Gubb(e)röra

"Till den här goda röran behöver Du en gubbe, det går bra med vilken som helst, men ta gärna en med skägg. Det blir godare då".

Med tanke på hur tvärsäker Liten var på att det hette "gubberöra" var det ungefär så hon föreställde sig att det skulle vara. Nästan så hon blev lite besviken när hon insåg att det skulle vara "gammal vanlig ansjovis" i röran.

Ibland byter vi ut ansjovisen i Gubbröran mot matjesill och äggen mot kall kokt potatis (och lägger till en gnutta kaviar) och kallar det Nubberöra istället. Lika gott det med!

 
Gubb(e)röra
 
1 brk ansjovis (125 g)
(ev ngn tesked spad från ansjovisen)
4 hårdkokta ägg
1 rödlök, finhackad
Några centimeter finhackad purjolök
½ dl creme fraiche
1 msk majonnäs
2 msk dill
2 msk gräslök
Salt och peppar
 
Nubberöra
 
2 burkar matjesill (á 200 g)
1 dl gräddfil
1,5 dl majonnäs
4 msk Kalles kaviar
1 rödlök
½ dl purjolök
5 kokta, kalla och tärnade potatisar
1 knippa dill
salt och peppar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar