torsdag 20 juni 2013

Flädersill till midsommar

Ren sprit är sällan min melodi, men till sill vill jag gärna ha en liten snaps att smutta på. Och då är det Hallands fläder som gäller, min mormors gamla favorit. I år provar vi att matcha nubben med flädersmak på sillen också.

/Moster

Ps. har du brådis hoppar du över sockerlagen, häller av spadet ur sillförpackningen och blandar det direkt med flädersaften.



1 förpackning 5-minuterssill
2 dl vatten
knappt 1 dl socker
1 citron, skal och saft
1 dl koncentrerad flädersaft
½ syrligt grönt äpple
ca 10-15 cm av det gröna på en purjolök

Koka upp vatten och socker till sockret löst sig. Blanda i citronsaft, skal och flädersaft. Varva sill i bitar med äpple i tunna skivor och tunt skuren purjolök. Låt stå i kylen  1 dygn.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar