fredag 21 juni 2013

Fänkålsmatjes med västerbottenkräm

Till årets lunch fick matjesillen sällskap av fänkål, rädisor och purjo - efter ett recept som hittades i butiken på hörnet. Och istället för traditionell gräddfil serverades Västerbottenkräm till fisken.

Trevlig midsommar, allesammans!




1 burk matjessill, ca 200 g
½ rödlök i tunna skivor
½ fänkålsstånd i tunna skivor
5 rädisor, tunnskivade
1 msk hackad dill
½ tsk flingsalt
½ msk rödvinsvinäger
½ msk flytande honung
2 msk olivolja
 

Blanda de tunnskivade grönsakerna i en skål med dill och flingsalt. Låt stå en stund och krama sedan grönsakerna med rena händer så att de blir lite mjuka.
Blanda västerbottenkrämen och ställ kallt.
Blanda vinäger, honung och olja och häll blandningen över grönsakerna.
Lägg upp sillen på ett fat och fördela grönsaksblandningen över.
Servera med västerbottenkräm blandad av 150 g riven västerbottenost och 3 dl gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar