tisdag 11 juni 2013

Fisk- och kräftburgare med romdressing

För någon månad sedan hade DN ett recept på fisk- och kräftburgare med löjromsdressing som vi bara var tvungna att prova. Fast vi använde vanlig kaviar/rom istället för löjrom till dressing. Mindre lyxigt, men nästan lika gott!



till 4 personer
 
500 g vit fiskfilé (torsk, gös eller sej)
1 burk kräftstjärtar i lag (ca 330 g)
3 msk hackad dill
1 ägg
1 tsk salt
2 krm dillfrö
1krm nymald svartpeppar
75 g löjrom
2 dl crème fraiche
3 msk gräslök
300 g grön sparris
2 msk smör
4 vita brödskivor
sallad och citron till servering.
 
Skär fisken i grova bitar. låt kräftstjärtarna rinna av, spara några till garnering. Mixa fisk och stjärtar i en matberedare. Tillsätt dill, ägg, salt , dillfrö och peppar. Forma färsen till 4 burgare.
Blanda löjrom, crème fraiche och gräslök.
Bryt av den nedre delen på sparrisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Låt rinna av.
Stek burgarna i smör, ca 4-5 minuter på varje sida. lägg sparris på en skiva bröd, placera burgaren ovanpå och toppa med dressing. Servera med sallad och citronklyftor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar