lördag 27 april 2013

Hemliga muffins

Att min 5-åriga dottern gillar att laga mat och se matlagningsprogram på TV har jag nämnt tidigare. Favoritkokboken är "Cupcakes" av Ingrid Hancock Bjerknes, en bok som det bläddras flitigt i å som vi båda inspireras av och drömmer om. Från årets bokrea önskade hon sig - å fick i påskägget - två nya böcker till sin kokbokssamling: "Ebbas Bageri" och "Cakepops". Stor glädje - även för personalen vid senaste restaurangbesöket dit ungen absolut skulle ta med böckerna för att läsa i medan alla vuxna pratade om tråkiga saker.


Häromsistens bakade hon och en kompis "Hemliga muffins" ur boken "Ebbas bageri", dvs. muffins på olja i stället för smör som fylldes med hallonsylt och mörk choklad. När muffinsen svalnat gjordes det lite "frosting" på creme cheese, florsocker och citronsaft. Och sen gick de loss med strössel och sockerpasta!



Hemliga muffins (10 st)

2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl raps- eller majsolja
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Fyllning: 1 dl hallonsylt, 2 dl hallon och 50 g mörk choklad

Sätt ugnen på 190 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt olja. 
Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i äggsmeten med en sked. Varva med mjölken. 
Dela chokladen i bitar. 
Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Lägg i en matsked sylt, några hallon och ett par chokladbitar i varje form. Fyll på med smet. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar