måndag 8 april 2013

Blodpudding med timjanstekta äppelklyftor, bacon och lingon

"Vad ska man göra när veckan känns lång..? Jo, då ska du dansa till en veckosång....!

Knasigt nog sitter Bolibompas Veckosång som en smäck varje måndag. Eller i alla fall si så där var fjärde, var femte vecka när det är vår tur att ta ha fem små dansare från förskola till dansskola - å tanka i dem lite mat däremellan. Då ska det gå fort, fort, fort! (Att trilla köttbullar på dryga tre kilo köttfärs är inte ultimat med ett gäng hungriga minivargar väntandes på utfodring (fast det gick det med.... Med halva priset på ekologisk färs i butiken inspirerades vi av "Jakobs hälsokök" och fyllde frysen med "egengjort halvfabrikat"). Gärna något "eget" halvfabrika från frysen. Eller blodpudding (eftersom det oftast är mannen som ombesörjer logistiken när det är vår tur var femte vecka). Hos oss serveras puddingen med stekt bacon i strimlor, stekta äppelklyftor kryddade med lite timjan och rårörda lingon. Å så blir det apelsinjuice till maten, till dotterns stora förtjusning, för att "boosta" kroppens förmåga att ta upp järnet i puddingen (då behövs C-vitamin). Perfekt dansmat, tycker både dottern och kompisarna.

/Moster




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar