lördag 25 augusti 2012

Potatissallad med kaviar, dill och pepparrot

Snart stundar mörkare tider som kräver "comfort food", långkok och passande dryck, men än vill vi hålla kvar sommarkänslan. För det tar vi hjälp av en lättare och somrig lunch med varmrökt lax och potatissallad.

Ps. Använder du färsk pepparot behöver du nog riva ca 1/dl. Och vill du skippa mjölken kan du blanda servera potatisen varm eller ljummen: Smält ca 50 g smör (mjölkfritt) smör med pepparrot och dill. Blanda ned nykokt potatis och rommen/kaviaren. Gott till oxå till stekströmming eller kokt fisk.


Skala och borsta ca 800 g små potatis, koka i saltat vatten - gärna med lite dill. Häll av och låt svalna. Blanda 2 dl créme fraiche, 1 msk färskriven pepparrot (på tub) och en knippe finklippt dill. Salta och peppra. 
Skär potatisen i bitar och blanda försiktigt ned potatisen en burk röd kaviar eller forellrom (50 g). Servera med varmrökt lax och en grönsallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar