tisdag 16 juni 2015

Brownies med Twix

Det händer att vi får bakbeställningar från kollegorna på jobbet. Till dotterns stora förtjusning. Hon brukar säga att hon skulle kunna sälja kakor på mitt jobb, men konstaterar i nästa andetag att "det nog skulle bli väldigt långa köer då" och att "alla nog skulle komma försent till sina möten" och att det därför "nog kanske inte är en så bra idé"....

Mest önskad är den dubbla kladdkakan med mjölkchoklad, men ibland sätter vi oss på tvären och provar något nytt recept. Som den här brownien med Twix som vi saxat ur ngn tidning för länge sen. Betyget? God, men inte lika god....


Andra recept och varianter på brownies och chokladkakor hittar Ni här:
Bondmorans choklad- och kolakaka med nötter
Dubbel kladdkaka med mjölkchokladtryffel
Chokladtryffeltårta
Blondies med hallon och vit choklad



Till ca 20 bitar
225 g rumsvarmt smör
3 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
3 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
125 g mörk choklad
300 g Twix eller liknande chokladbitar.

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg.
Sikta i kakao och mjöl och tillsätt salt. Vänd alltsammans till en tjock smet.
Finhacka chokladen och vänd ned den i smeten.
Bred ut ca hälften av smeten i botten av en form, ca 20x28 cm, klädd med bakplåtspapper.
Lägg Twixbitar på smeten med jämna mellanrum.
Klicka resten av smeten ovanpå och bred ut lite slarvigt.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig.
Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar