onsdag 16 mars 2016

Asiatiska kycklingfrikadeller

Ibland får man ett infall. En idé. Och då spelar det mindre roll att klockan nästan är läggdags. Det måste liksom bara testas. Som att göra kycklingfrikadeller med asiatisk touch att "dryga ut" den "studentsnabba nudelsoppan" på påse om Liten älskar.

Dessvärre innebar den sena timmen torkad koriander (obs, inte mald) på burk istället för den färska varianten. Men gott blev det i nudelsoppan (vars buljong drygades ut med ett par skivor chili och ett par centimeter bankat citrongräs).

Och faktum är att det blev en perfekt matlåda: Nudlar och buljong i pulverform i en glaslåda tillsammans med tunt skivade grönsaker (vårlök, paprika och morötter i min). Häll kokat vatten från  vattenkokaren över och låt stå ett par minuter så att grönsakerna "kokas".


 
400 g kycklingfärs
(1 ägg)
1 riven vitlöksklyfta
ca 2 cm riven ingefära
rivet skal av en ½ lime
½ finhackad chili
Salt och peppar
(½-1 msk rismjöl)

(kyckling)buljong att koka i

Blanda färsen med kryddorna. Forma små till medelstora bullar och koka ca 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar