ca 25 st plättar
400 g kokosmjölk
2 dl rismjöl (eller vetemjöl)
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl blåbär
smör eller kokosolja till stekning
Kardemummakräm: 2 dl turkisk- eller mezeyoghurt, 1 tsk mortlade kardemummakärnor och 1 tsk honung.
Till servering: blåbär, kokoschips, blåbärssirap eller lönnsirap, färsk mynta och florsocker.
Vispa samman alla ingredienser till plättarna utan blåbären. Låt smeten vila i 10 minuter.
Blanda ingredienserna till kardemummakrämen och ställ den kallt.
Stek plättar i smör eller kokosolja. Lägg i några blåbär i varje plätt under stekningen.
Servera plättarna i högar, toppade med blåbär, kokoschips, sirap och färsk mynta samt siktade florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar