söndag 1 november 2015

Mjölk- och glutenfria blåbärspannkakor med kardemummayoghurt

Dundergoda och ganska nyttiga plättar, mjölk- och glutenfria med blåbär och kokos. Perfekta till sommarbrunchen!

 
ca 25 st plättar
 
400 g kokosmjölk
2 dl rismjöl (eller vetemjöl)
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl blåbär
smör eller kokosolja till stekning
 
Kardemummakräm: 2 dl turkisk- eller mezeyoghurt, 1 tsk mortlade kardemummakärnor och 1 tsk honung.
 
Till servering: blåbär, kokoschips, blåbärssirap eller lönnsirap, färsk mynta och florsocker.
 
Vispa samman alla ingredienser till plättarna utan blåbären. Låt smeten vila i 10 minuter.
Blanda ingredienserna till kardemummakrämen och ställ den kallt.
Stek plättar i smör eller kokosolja. Lägg i några blåbär i varje plätt under stekningen.
Servera plättarna i högar, toppade med blåbär, kokoschips, sirap och färsk mynta samt siktade florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar