söndag 18 oktober 2015

Mandel- och apelsinpannkakor

Ännu en variant på pannkakor, den här med mandelmjöl och mindre gluten. Och nej. Basilikabladet passade inte riktigt, riktigt till. Mynta hade varit godare.



50 g smör
2,5 dl naturell yoghurt
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1 msk strösocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk äkta vaniljpulver
rivet skal av 1 apelsin
matolja till stekning.

Smält smöret i en kastrull. Blanda i yoghurten och ställ åt sidan. Knäck äggen, vispa dem något och tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop till en smet. Tillsätt smör- och yoghurtblandningen och rör snabbt ihop till en lite klumpig smet. Stek små pannkakor (ca 1-2 msk smet) i olja. Servera med lönnsirap och färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar