onsdag 14 oktober 2015

Dinkelcookies med blåbär

Mellanmåls- eller efterträningenkakor med sesamfrön, honung och torkade blåbär (recept från en gammal Elle á la Carte) som i vår tappning blev lite kompakta - men ändå älskades av Liten.

 
Till ca 15 kakor
 
2½ dl siktat dinkelmjöl
½ dl sesamfrön
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
½ dl honung
70 g torkade blåbär
 
Mixa mjöl, sesamfrön, vaniljsocker och smör till smulor. Tillsätt honung och mixa ihop till en boll. Ta upp på mjölad bänk och knåda in blåbären. Forma till en rulle, ca 15 cm. Linda in i plastfolie och lägg rullen i frysen i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär degen i centimetertjocka skivor. Forma dem runda och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna på plåten.
 
 
Mer om mellis, mat och träning här:
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar