söndag 1 januari 2017

Asiatisk cheviche med citrusdressing

Nyårsmiddagen 2016 inleddes med triss i tilltugg (smördegsrullar med västerbottenost, ostbollar med pistage och gräslök och rökt vaniljlax på mango - recepten hittar Ni här) innan en mer "regelrätt" förrätt ställdes på bordet: en asiatisk cheviche med citrusdressing som går att förbereda ett par timmar innan kalaset. Receptet kommer från en gammal Ica-tidning.



Till ca 6-8 personer
 
1 pkt frysta pilgrimsmusslor (200g)
300 g skinnfri laxfilé, gärna Salmalax
1 mango
4 rädisor
2 salladslökar
½ röd chili
½-1 msk fnriven ingefära
1 msk sesamfrön (gärna svarta och vita)
1 avokado
ca 80 g lax- eller forellrom
koriander (eller dill)
 
Dressing: 2½ msk japansk soja, 2 msk färskpressad apelsinjuice, 2 msk färskpressad limejuice, 1 msk färskpressad citronjuice och 1 msk olivolja.
 
Tina musslorna. Tärna musslor, lax och mango i centimeterstora bitar. Skiva rädisor och lök tunt. Strimla chilin. Blanda alltsammans med finriven färsk ingefära utan att röra runt för mycket. Ställ i kylen. Rosta sesamfrön och gör dressingen.
 
Vid servering: tärna avokadon och blanda ned i "röran". Lägg upp i glas, ringla över dressingen och garnera med koriander och rom.


 
Tidigare nyårsmenyer hittar ni här
 


1 kommentar:

  1. The Casino: What is it, and is there a winner? - MapYRO
    The Casino: 영천 출장샵 What is it, and is there 남원 출장샵 a winner? 예스 벳 The Casino: What is it, and is 의정부 출장안마 there 대구광역 출장샵 a winner?

    SvaraRadera