söndag 24 juli 2016

Toppade korvar Hornsjön runt

I sedvanlig ordning blev det "after run"-häng med korvgrillning hemma hos oss efter att ha sprungit Hornsjön runt. Och precis som vanligt dukade vi upp en buffé av tillbehör till de kryddiga korvarna. Några gamla favoriter och några nyheter. Till de senare hör en röra med soltorkade tomater, parmesan och kapris. Och en variant på chimchurri.

 
 
Röra med soltorkade tomater, parmesan och kapris 
4 msk finhackade soltorkade tomater
1 msk finhackad kapris
1 msk finriven parmesan
 
Chimichurri
2 schalottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 grön eller röd spansk chilipeppar, finhackad
2 dl finhackad persilja
1 dl finhackad koriander (ca 1 kruka)
1 dl finhackad oregano
2-3 dl olivolja
finrivet skal från 1 citron
½ dl citronsaft
1 tsk chiliflakes
salt och svartpeppar
 
Stöt lök och kryddor i en mortel. Tillsätt olja och citronsaft och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
 
 
På bordet fanns också
 
Tzatziki med senapsfrön

 
Och självklart blev det kaffe och kaka när mörkret fallet och älvorna dansade. Den här gången bjöd vi på två olika sorter: en mazarinkaka med jordgubbar och en persikokaka med kardemummagrädde.
 
Tack alla för att Ni hjälper oss att hålla liv i den här traditionen. Vi ses nästa år!
 
 
Om andra Hornsjön-middagar kan Ni läsa här:
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar