söndag 18 januari 2015

Muffins med hallon och vit choklad

Ett söndagsbak av "vi tar väl vad vi har"-slaget. Hallon och vit choklad. Mums!
Vi gjorde 24 lite mindre muffins, men så klart går det att göra 12 stora också.





2 dl socker
3 ägg
1 tsk bakbulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl vaniljyoghurt
100 g smält smör
100 g hackad vid choklad
hallon (frysta funkar fint).
 
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned smöret  och yoghurten i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ned dem i äggsmeten tillsammans med hackad choklad. Fördela smeten i formar och tryck ned ett par hallon i varje form. Grädda i 200 grader i ca 12-15 minuter (15-20 minuter för lite större muffins).
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar