/Moster
till 30 kakor
4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 krm salt
200 g kallt smör
rivet skal av 1 citron
30 geléhallon
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 30 st småbrödsformar på en plåt. Blanda mjöl, socker och salt i bunke. Dela smöret i små kuber och lägg i mjölblandningen. Tillsätt rivet citronskal. Nyp ihop alltsammans med fingrarna till en grynig massa och knåda sedan till en smidig deg. 
Dela degen i tre delar och forma till en rulle. Dela varje rulle i tio bitar och forma varje bit till en boll. 
Lägg bollarna i kakformarna och platta försiktigt till dem en aning. 
Grädda kakorna i ca 12 minuter tills de fått lite färg. 
Ta ut kakorna och tryck bums ned ett geléhallon i varje kaka. Låt kakorna stå kvar på plåten en stund så att geléhallonen smälter fast. Flytta sedan över dem till ett galler så att de svalnar helt. 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar