fredag 16 november 2012

Blåbärsmuffins med citron

Att ha en liten bit sommar i frysen är fantastiskt när höstrusket drar in. Och blåbär och citron är fantastiskt tillsammans.


Blåbärsmuffins (8 stora eller 12 små)
100 g smör
1 ägg
1 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
rivet skal av en 1/2 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl frysta blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. 
Smält smöret sakta i en kastrull. 
Vispa socker, ägg och vaniljsocker vitt och poröst.
Rör i smöret tillsammans med mjölk och citronskal. 
Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i smeten. 
Varva smet och blåbär i muffinsformar, men fyll inte ända upp. 
Grädda i ca 20 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar