söndag 31 januari 2016

Oreo Cupcakes

Två nya kokböcker berikades hushållet med under julhelgen. En var Roy Fares "United States of Cakes" (Ni missade väl inte TV-serien ...?) som Liten köpt (efter att ha konstaterat att jag "alltid bläddrade i den" när vi äter vår lördagslunch på Mix n'Go).

Första recept ut var Fares "Oreo Cupcakes" som Liten, till stor förtjusning, på alldeles egen hand bakade till mina kollegor på jobbet - men som med lika stor förtjusning också räckte till söndagsfika morfar och morE.




14 muffins
 
14 oreokakor
2 dl vetemjöl
1,75 dl socker
0,75 dl kakao
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 msk vaniljsocker
1 ägg
0,75 dl mjölk
½ dl vegetabilisk olja
½ dl kokhett vatten
 
Oreofrosting: 5-6 oreokakor, 50 g osaltat rumsvarmt smör, 300 g Philadelphiaost, 4 dl florsocker, ½ msk vaniljsocker.
 
Sätt ugnen på 170 grader. Placera muffinsformar i en muffinsplåt (eller använd dubbla formar på vanlig plåt). Lägg en Oreokaka i varje form. Vispa ägg, mjölk och olja lätt. Blanda de torra ingredienserna, sikta ned i smeten och vänd runt med en slickepott. Tillsätt det kokheta vattnet lite i taget och blanda till en slät smet. Fyll formarna till 3/4 och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
 
Frosting: skrapa fyllningen från kakorna. Kör kexen till fina smulor i en matberedare. Vispa smör och färskost med elvisp i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på låg hastighet i någon minut, därefter på maxhastighet tills frostingen känns fast och fin. Vänd ner kaksmulorna och blanda med en slickepott.
 
Spritsa frosting på varje muffin. Halvera ett par kakor och dekorera varje muffin med en kakhalva. 

1 kommentar:

  1. Till Liten; mammas (andra) kollegor skulle bli jätteglada om sportlovet ägnades åt mer bakning...😜

    SvaraRadera