Är ni som jag en stor After eight-älskare kommer dessa muffins bli en favorit. De har allt: seghet, kladdhet och mintsmak. Jag brukar servera dem med vaniljglass, men går att äta som de är - och att göra som en kladdkaka.
ca 12 st
Ingredienser:
- 100 g smör eller margarin
- 100 g (12 rutor) mintchoklad (after eight)
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1,5 tsk bakpulver
- ca 12 bitar After eight
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör ner den försiktigt i äggblandningen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen med en slickepott.
Häll upp smeten i muffinsformar och stoppa in i ugnen på 175 grader i ca 12 min.
Ta ut muffinsarna och lägg en after eight på varje muffins. Stoppa in dom i ugnen igen i ca 2 min så chokladen smälter.
åååååh den är ju så jävla gooooood!
SvaraRadera