måndag 21 mars 2011

Auberginegratäng med halloumi och soltorkade tomater

- av Fröken Lindas Moster

Familjens vardags- och vegetariska favorit. Lite pyssel är det, men värt varenda minut!


2 auberginer
1 pkt Halloumiost
10 soltorkade tomater
1 kruka basilika
1 dl riven parmesan ost
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ msk balsamvinäger
1 brk hela tomater (gärna cocktailtomater)

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka tomatsås genom att fräsa lök i olivolja. Tillsätt balsamvinäger och tomater och låt koka ca 15 minuter. Skiva aubergine på längde i ca ½ cm tjocka skivor. Hetta upp en grillpanna och stek dem mjuka, ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra och lägg dem på ett fat.
Skär osten i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva tillsammans med en soltorkad tomat och ett par blad basilika. Rulla ihop skivorna och lägg dem i en smord, ugnsfast form.
Häll tomatsåsen över rullarna, strö över parmesan och gratinera i ugn i 15 minuter. Servera med råris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar