/Moster
till 4 personer:
400 g pasta (strozzapreti)
2 pkt bacon á 140 g
2 huvuden romansallad
150 g parmesanost
1 brk sardeller (80g)
sås:
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 finriven vitlöksklyfta
3 sardeller, finhackade
1 msk citronsaft
1½ dl olivolja
salt och svartpeppar
Börja med såsen. Blanda äggulor, senap, vitlök, sardeller och citronsaft.
Vispa runt så att sardellerna blir till en grov puré. Tillsätt oljan i en smal stråle samtidigt som du vispar försiktigt.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt såsen vila medan du kokar pastan.
Stek baconskivorna knapriga i het torr panna och lägg dem på ett hushållspapper.
Stek baconskivorna knapriga i het torr panna och lägg dem på ett hushållspapper.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Riv salladen grovt och blanda sedan dressingen, salladen och pastan. Toppa med hyvlad parmesanost, hela sardellfiléer och bacon i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar