av Mostern
Tro det eller ej, men jag har kvar min gamla hemkunskapsbok. Och faktum är att jag fortfarande lagar mat ur den. Åtminstone en av rätterna: potatis- och purjolökssoppa. Godaste, enklaste och smalaste soppan jag vet. Eftersom potatisen skivas tunt går det på ett kick. Periodvis - särskilt när jag är ensam hemma - äter jag den flera dagar i veckan.
Ps. Vill man ha en krämigare soppa funkar det att lägga till en skvätt grädde eller creme fraiche på slutet.
Potatis- och purjolökssoppa
2-3 potatisar per person
En decimter purjolök (eller mer)
en klick smör
2-3 tsk blandade torkade örtkryddor, t.ex. dragon, mejram, timjan, basilika, oregano
1 buljongtärning
ca 5-6 dl vatten
Skiva potatis och purjolök tunt. Fräs en stund i smör. Tillsätt kryddorna och smula över buljongtärning. Häll i vattnet. Låt koka upp och koka tills potatisen börja "koka sönder", ca 10 minuter. Vispa sönder potatisen ytterligare, smaka av med salt och peppar. Servera.
jätte god och enkel soppa!!!
SvaraRaderaBRA recept...
Tack å bock!
RaderaHAAALLÅÅP?!?!?! HU R MYCKE PURJO SKA MAN HA EGENTLIGEN?!!?!?!??!!?
SvaraRadera